Jak jsme si Nancy vybrali

08.09.2009 23:21

    Jelikož jsme vždycky toužily po tom mít doma také nějakého menšího psíka na gauč, nějakýho hafana co by byl "skladný" a k mazlení, rozhodli jsme se pořídit si druhého psa. Volba padla na amerického kokršpaněla. A tak k nám přišla malá Nancy, ny výběr jsme měli ze dvou fenek jedna byla naše Nancy a druhá bílo-béžová.

    Když už bylo rozhodnuto jaká fenka pujde do naší rodiny, nastal problém s výběrem jména. Nutno podotknout že padala různá jména a v době kdy žila ještě Tiffany, dcery uvažovali o jménu Tiffany, což by bylo ovšem nepraktické, ale vnuklo nam to další nápad a to ten podívat se do průkazu původu Tiffany, kde nás okouzlilo jméno Nancy Bonoda a tak bylo rozhodnuto, maličká dostala jméno Nancy.

    V den kdy měla přijít Nancy k nám domu nás u svých chovatelů velmi poctěla a to tím že nás všechny hezky počůrala

    S ancy nebyli všechny dny tak jak by si je člověk představoval, její kokří povaha se nezapře (tvrdohlavost, občasná hluchota, velká ochota lovit slepice a králíky) zkrátka kokr jak má být. Ale abychom jí nekřivděli, má také svoje dobré stránky a to chytrost a vyčůranost.

    Naštěstí její povaha k ostatním psům je skvělá (především díky tomu že odmala vyrůstala s velkou německou dogou), proto neměla nejmenší problém pžijmout do rodiny novou doginu - Fantasy.

    Pokud si ovšem chcete Nancy získat, budete Vám to trvat mnohem déle než třeba u dogy, Nancy je vůči cizím lidem nedůvěřivá a pouze ty které zná delší dobu, těm dovolí aby si ji pohladily či dali pamlsek, od cizích lidí si drží dostup a nevezme si od nich ani kolečko salámu (na živo vyzkoušeno).

—————

Zpět