12.9.2009 - agility trénink

14.09.2009 18:38

    Tak jsme opět s Nancy vyrazily v sobotu odpoledne na agility (doma pilně trénujeme otočky kolem bočnic a začínáme se slalomem). Minulý trénink si Nancy vyzkoušela kladinu, houpačku, tunel a pár skoček všechno jí šlo výborně a tak jsme i tentokrát spoléhali na to že Nancy všechno pujde jak po másle, no chybami se člověk učí

    Takže jsme klasicky začali tunelem a co se nestalo? Nancy jakoby se všechno vykouřilo z hlavy do tunelu nechtěla jít ani za salámem . No jedno malé zaváhání, přece se ještě nic neděje, následovali skočky, které Nancy zvládala bravurně.

    Druhý pokus byl následovný šup do tunelu a místo aby při výběhu z tunelu hledala paničku, musela očichat zrovna místečko kde se předtím vyčůral jeden pes - prostě španěl jak má být, že?

    Po tady tom výjevu na dráze jsme šli zkusit kladinu, houpačku a přidali jsme áčko, všechno bez chybičky, konečně trocha úspěchu

    Na závěr hodiny jsme měli ještě pár skoček, jelikož ale Nancy už na začátku ukázala že toto neni problém, nač skákat zbytečně znova, že? A tak poslední skočky vypadali následovně - běh, zastavení před skočkou, volání, hecování a Nancy skáče. Ještě že byl konec, jinak by se Nanynka předvedla ještě více a ukázala by že v sobě toho španěla nezapře ani omylem a panička by musela hlavou prorazit zeď.

 

Doma jsme druhý den začali trénovat slalom a otočky, Nancy už to docela jde, tak jsme zvědavý jak se předveda na parkuru. A protože jsme v neděli dělali králíky, paničku nenapadlo nic jiného než vzít králičí packu a Nancy jí hodit, v tu chvilku byla ochotná Nancy pro packu udělat cokoliv  - takže proč jí rovnou nevzít na slalom a otočky a zkusit, že? No Nanynka běhala jedna báseň, takže na příští trénink místo salámku bereme s sebou králičí pacičku pro Nancy .

 

 

Až se trochu umoudří počasí plánujeme Nancy udělat domácí tunel, aby jsme to trochu na příští tréninky natrénovali .

—————

Zpět